Наркобаронът Ел Чапо дава $100 млн. за главата на Доналд Тръмп
Наркобаронът Ел Чапо дава $100 млн. за главата на Доналд Тръмп / БГНЕС

Хоакин Гусман, известен като "Ел Чапо", е обществен враг № 1 за САЩ. За главата му в Мексико е определена награда от 3,5 млн. долара, а Вашингтон дава 5 милиона.

Наркобаронът обаче също е готов да плати награда за нечия глава. „Ел Чапо" е обявил, че този, който убие кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп, ще получи 100 млн. долара.

Мексико ще екстрадира Ел Чапо в САЩ, ако го залови

На 12 юли най-влиятелният престъпник в Мексико, оглавяващ крупния наркокартел "Синалоа", избяга от затвора с максимално строг режим "Алтиплано" направо от килията си през тунел, дълъг 1,5 км.

Подготовката на бягството му е струвала 2,5 млн. долара и откакто Хоакин Гусман се измъкна, следите му се губят. Властите мобилизириха хиляди служители на сигурността за издирването на шефа на наркокартела „Синалоа", но засега то е безуспешно, съобщава в. "Билд".

Разкриха как е избягал от затвора наркобарон №1 в Мексико

Малко преди бягството на Гусман Доналд Тръмп се изказа много остро по отношение на преселниците от Мексико в САЩ. „Вие донасяте наркотици, престъпност, вие сте изнасилвачи".

Както съобщава южноамериканската телевизионна мрежа Telesur друг затворник наблюдавал „Ел Чапо", докато по телевизията показвали изказването на Тръмп. "Той направо откачи. Иска да види Тръмп мъртъв и е готов да плати за това всякаква сума", твърди затворникът. Сега сред кръговете на наркокартела се говори, че сумата е определена и става дума за 100 млн. долара, а пари „Ел Чапо" има повече от необходимото.

Източник: БГНЕС, БТА