Финансова подкрепа за семейства с репродуктивни проблеми
Финансова подкрепа за семейства с репродуктивни проблеми / Монтана ГЕРБ

В Монтана гостува председателят на управителния съвет на фондация „Искам бебе" Радина Велчева. Тя посети града по покана на народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова и се срещна с кандидата за кмет на Монтана от ПП ГЕРБ Дилян Димитров.

Димитров заяви, че като бъдещ кмет на Монтана ще създаде специален фонд в общинския бюджет, средствата от който ще се разпределят за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. „Знам, че най-милото и хубаво нещо в едно семейство е да има дете. Знам колко скъпи са процедурите за инвитро и заради това ще помагам финнасово на семействата", заяви Димитров.

Радина Велчева съобщи, че макар държавата да заделя средства за инвитро и да има клиники за това, то процедурите са много скъпи и без помощ от общините много от семействата с репродуктивни проблеми у нас не успяват да си ги позволят. Тя и народният представител Десислава Атанасова обявиха, че възнамеряват до края на годината да организират в Монтана благотворителна изложба със снимки на бебета, които са се родили с помощта на фондация „Искам бебе". Кандидати за кметове на общини от региона от ГЕРБ също подкрепиха инициативата „Искам бебе".