Полицаи задържаха рецидивист за въоръжен грабеж
Полицаи задържаха рецидивист за въоръжен грабеж / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Столични полицаи задържаха криминално проявен мъж за въоръжен грабеж. В понеделник 42-годишен мъж се оплакал пред органите на реда в София, че е станал жертва на въоръжен грабеж, съобщиха от МВР.

Потърпевшият е разказал пред разследващите, че малко по-рано същия ден, в ж.к. "Красно село", е бил нападнат от непознат мъж, който го заплашил с револвер и му отнел сумата от 1000 лв.

След разследване е станало ясно, че извършител на престъплението е 40-годишен столичанин по прякор "Кашкавала". Той е криминално проявен, многократно осъждан за грабежи и обявен за общодържавно издирване по друго дело за подобно престъпление.

При специализирана полицейска операция е било установено къде се намира Кашкавала и той е бил задържан за срок до 24 часа. Оръжието на престъплението е било намерено и иззето.

След доклад на събраните материали по случая в Софийска градска прокуратура мъжът е бил привлечен като обвиняем за извършеното престъпление.

Полицията работи, за да установи съпричастността на рецидивиста към извършването на други пет въоръжени грабежа, извършени в столицата.