Спират благотворителните кампании за Павел
Спират благотворителните кампании за Павел / netinfo

Родителите на 6-годишния Павел Гуцало призоваха всички благотворителни кампании в подкрепа на детето им да спрат. Апелът в социалната мрежа Фейсбук те са отправили след като са научили резултатите от биопсията на болното момче.

„Туморът е много агресивен и с най-висока степен на злокачественост (Мултиформен глиобластом IV ст.). Проблемът е първо размерът му и най-вече това, че е абсолютно невъзможно оперативното му отстраняване, тъй като е сраснал със здравата тъкан. Изключително рядко срещан е този вид тумор в гръбначния мозък, а още по-рядко – проявата му у деца.
Онколозите в клиника Шнайдер са категорични, че лечение няма. Прилагането на лъче- и химиотерапия само евентуално леко биха забавили процеса, но не могат да го спрат.“ – обясняват родителите на Павел.

В изявлението си те благодарят от все сърце на всички хора с прекрасни сърца, които са дарили средства за детето им, събраните средства са 475 000 лв., за болничния престой от 17 дни са изразходвани 35 000 долара.

„Оттук насетне средствата ще бъдат замразени. В този тежък момент просто нямаме решение за какво и как да бъдат използвани. Моля да ни разберете...

Оттук насетне само Господ има думата! Оставаме в Божиите ръце и въпреки всичко, не спираме да вярваме в нашето чудо!

Молете се за нас!“ – завършва призивът на родителите. След него само за 4 часа има над 300 коментара с думи за съпричастност.