Зрелищен спектакъл в Бургас за Галавечерта на българското ушу
Зрелищен спектакъл в Бургас за Галавечерта на българското ушу / netinfo

Като истински спектакъл се очаква да премине на 17 октомври Галавечерта на българското ушу. Събитието ще се проведе в зала "Младост". То се организира от президентът на Българската федерация по ушу и на СК "Бей Син" - Стефан Колев, със съдействието на Община Бургас. Зрелищното шоу е част от Балканското първенство по ушу. То се провежда за първи път в Бургас и ще започне от 10.00 часа сутринта в събота с форми, а от 13.00 часа ще се състоят свободните двубои по санда. По данни на председателя на Българската лига по санда - Васил Вълков, зрителите ще могат да видят само най-добрите състезатели от пет държави, които са стигнали по финала.
"Над 100 състезатели от пет държави влизат в битка по време на Балканското първенство по ушу. То е заявка за домакинството на България през 2016 на Световното първенство по ушу за деца, което ще насочи вниманието към града ни на милиони хора по света", каза Стефан Колев. Той съобщи, че от 40 града по света, които са кандидатствали за домакинство през май, в момента са останали само два, които ще се борят за приемането на престижния форум - Бургас и Джакарта.
Точно в 19.00 часа на 17 октомври, събота, започва Галавечерта на Българското ушу. По време на нея ще се състои и церемонията по награждаването на Спортист на годината.
Гостите ги очакват зрелищни двубои сред автентична атмосфера на градска китайска улица. Декорите за залата са осигурени от две държавни опери в страната. Много адреналин и демонстрации от източните бойни изкуства, които надминават физическите възможности ще бъдат показани на живо пред публиката. Събитията са при вход свободен.
"Бургас е меката на нетрадиционните спортове. Това е така благодарение на тези хора, които са доказали вече своите качества и като състезатели, и като треньори", каза заместник-кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт в община Бургас д-р Лорис Мануелян.
В неделя, отново в 10.00 часа сутринта предстоят финалите на Балканското първенство по ушу.