Набират хранителни продукти в помощ на възрастни хора
Набират хранителни продукти в помощ на възрастни хора / Дарик Добрич - архив

Български младежки червен кръст - Добрич инициира обществена кампания за набиране на пакетирани хранителни продукти под наслов “Да помогнем заедно на хората от третата възраст”. Кампанията ще се осъществи от 3 до 13 ноември в училищата в града.

Тази година кампанията е посветена на 16 октомври - Световен ден за борба с глада.
Доброволци на Младежкия червен кръст ще разпространят информационни материали във всяко училище. Това е деветата подобна инициатива в Добрич, като последната е била през 2010 г. Най-много продукти при предишните акции са събрани през 2009 г. - 1 978 килограма.

Дарените тази година пакети с основни хранителни продукти - боб, леща, олио, захар, брашно, макарони - ще се събират в склад на ОС на БЧК Добрич и ще се предоставят на нуждаещите се в навечерието на Коледните празници.

Инициативата има за цел да създаде нагласа и условия в обществото за системни дарения на хранителни продукти на местно ниво за подпомагане на хората от третата възраст. Стремежът е да се попълни хранителна банка с дарени безвъзмездно от частния сектор или от други организации и физически лица пакетирани хранителни продукти, с които да се подпомагат хората, които нямат възможност да се хранят пълноценно или дори  гладуват.