БСП отчитат най-слаби изборни резултати от 20 години насам
БСП отчитат най-слаби изборни резултати от 20 години насам / Dariknews.bg

Резултатът на Коалиция „БСП лява България - за Стара Загора" на местните избори е най-лошия за последните 20 години. Така коментира вота председателят на общинската организация Валентина Бонева. Тя допълни, че получените гласове са два пъти по-ниски от тези през 2011 година, когато кандидат за кмет бе Бойчо Биволарски.

Валентина Бонева няма да подаде оставка заради лошите изборни резултати. По думите й решението трябва да се вземе спокойно и отчитайки мнението на коалиционните партньори.

Бонева потвърди, че четирима от Изпълнителното бюро на БСП са депозирали оставките си. Това са Марияна Пенчева, Иван Върляков и Диана Михалева, както и зам.-председателят на БСП Борис Боричев.

„Това е дълбоко личен акт, мисля, че беше направено като оценка и поемане на отговорност, както и болка от лошия резултат. Не смятам, че точно тези хора, трябва да носят отговорност затова", коментира още Бонева.

Тя отчете слабите резултати на местната коалиция „БСП лява България - за Стара Загора" и посочи като причина слабостта на партийните структури, които не са се възстановили от пораженията, които нанесло управлението на БСП.

„Управляващата партия ГЕРБ упражни натиск върху хората", коментира Бонева. Като лош знак тя определи факта, че кандидатът за кмет д-р Стефан Шишков не е бил избран за общински съветник, заради пренареждането на листата от преференциите.