БСП официално поиска касиране на изборите в София
БСП официално поиска касиране на изборите в София / снимка: БГНЕС, архив

БСП Лява България" внесе жалби за касиране на изборите за общински съветници в София и за кмет на Столична община. Жалба внесе и кандидатът за кмет на столицата Михаил Мирчев.

Според Калоян Паргов от левицата вотът на софиянци е бил манипулиран, а протоколите от изборите са били преправени в изборната нощ.

Първи жалбата си в ОИК-София внесе кандидатът за кмет на левицата Михаил Мирчев: „Искам касиране на вота в София по съответната процедура. Ще има три паралелни искания за касиране - от мое име, от името на столичната партийна организация, и от името на „Позитано". Атакуваме чисто процедурно начина на провеждане на изборите и тяхното много масирано опорочаване.

Според Калоян Паргов вотът на столичани е бил манипулиран: „БСП-София ще внесе жалба за цялостно касиране на изборите в столицата - за кмет на София и за листа съветници. Основание за това ни дават близо 70-80% от протоколите, които са поправяни, преправяни в изборната нощ в ужаса на „Арена Армеец" на седалките, където седяха секционните избирателни комисии, по незаконосъобразен начин".

В седемдневен срок съдът трябва да се произнесе дали ще има касиране на изборите, допълни Паргов.