Кампанията „Хвърчащите хора“ на Европа” продължава
Кампанията „Хвърчащите хора“ на Европа” продължава / Дарик Враца - архив

Информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО ВРАЦА, към Търговско-промишлена палата - Враца, продължава във Враца Кампанията „Хвърчащите хора" на Европа".

Целта на Кампанията „Хвърчащите хора на Европа" е с участието на млади хора, участници в групи и клубове за неформално образование по журналистика, начинаещи журналисти, пиари и опитни авторитетни журналисти от региона, включени в структурирана дискусия, да срещнем гледните точки на поколенията за по-доброто разбиране на общоевропейските идеи и да насърчим по този начин по-доброто взаимно разбиране и по-тясната интеграция между гражданите на ЕС .

Втората среща дискусия на тема „Пет приказки...за Европа" ще се проведе на 11 декември 2015 г. от 11.30 часа, в Конферентната зала на Търговско-промишлена палата - Враца, пл. Христо Ботев, Дом на Културата, II -ри етаж.

Специален гост на срещата ще бъде Олег Ковачев, изиграл преди 50 години главната роля на Ваньо в блестящия филм „Рицар без броня" по сценарий на Валери Петров.

(„Този филм е посветен на правото на едно дете да знае истината - разказа синът на Апостол Карамитев, Момчил. - Как да се каже истината така, че да звучи по реален начин, обаче в същото време да бъде от дете?")

Организаторите  канят  групи за неформално образование по журналистика, журналисти и представители на медии, ученици, студенти, млади хора от Враца да се включат в Кампанията.