60 нелегални от Афганистан задържани за два дни
60 нелегални от Афганистан задържани за два дни / gettyimages.com

"Нямаме крайна цел искаме просто да се установим в сигурна държава". Това са споделили част от задържаните през уикенда афганистанци и пакистанци край Бургас. Общо 60 нелегални са били открити от граничните полицаи в рамките на две денонощия.
Само вчера в пограничните райони са открити две групи едната от 19 души, а другата от 35. Сред тях е имало и 15-годишни деца.
В събота до магазин за автомобили на пътя Бургас - Айтос, униформените спрели за проверка „Мазда Праймаси", с хасковска регистрация, управлявана от 25 годишния В.Т. от Харманли. В колата били натъпкани десет мъже от афганистански произход.
В 7 часа сутринта на следващия ден на улица „Тодор Александров" в Бургас служители от Четвърто районно управление на МВР се натъкнали на изоставен миниван „Форд Галакси", с транзитни номера, край който се суетели 21 мъже от афганистански и пакистански произход. Трафикантът обаче бил изчезнал.
Два часа по-късно в „Меден рудник" на изхода от Бургас за село Твърдица полицаите засекли още 18 афганистанци и пакистанци. Всички те са предадени на сектор „Миграция" към Областната дирекция на МВР.