Пари за всяко село предлагат от БСП
Пари за всяко село предлагат от БСП / DarikNews.bg

Да се отделят средства за всяко едно от селата в община Стара Загора, ще предложат да залегне в Бюджет 2016 на община Стара Загора съветниците от групата на Коалиция "БСП лява България- за Стара Загора". Парите да се разпределят според броя жители-селата до 100 души да получат 10 хил лева, до 500-15 хиляди, а тези с население над 500-20 хиляди лева. Жителите на селата да провеждат обществено обсъждане за какво да изразходват парите, предлагат още червените общински заседатели. По техни сметки това ще коства на бюджет 2016 на община Стара Загора 765 хиляди лева.

Сред останалите предложения, които шестимата общински заседатели от БСП ще направят, са общината да поеме разходите на пътуващите от селата до града ученици, които учат в областния град, да отпадане постоянната такса от 15 лева за децата в предучилищна възраст и да бъде създаден солидарен фонд за лечение на деца с тежки заболявания и на такива в затруднено социално положение. Групата ще настоява още общината да започне реализацията на планираната жилищна политика за създаване на нови социални жилища.

БСП-съветниците отново се обявиха срещу планираната и на утрешната сесия продажба на общинска земеделска земя. Като незнание от страна на администрацията определи общинският съветник Кольо Димов, готвената продажба на парцели в ромския квартал „Лозенец", върху които и към момента има издигнати постройки. Общинските заседатели от БСП няма да подкрепят предложението за отдаване на право на безвъзмездно ползване на СНЦ „Спортен клуб Загорски стрелец" наобект за 10 години. Според тях мястото може да се използва за създаване на пенсионерски клуб или филиал на библиотека.