Задържаха мъж, ударил с камък полицай
Задържаха мъж, ударил с камък полицай / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Окръжната прокуратура в Шумен задържа за срок до 72 часа 29-годишния криминално проявен шуменец Теодор Борисов и му повдигна обвинения за опит за грабеж на дамска чанта, и за причиняване на телесна повреда на служител на МВР при изпълнение на служебните му задължения. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

След изтичане на срока на задържането, Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка "задържане под стража" спрямо Борисов.

Русенец нападна таксиметров шофьор и полицаи

Вчера вечерта, в дежурната част на полицията в Шумен жена сигнализирала, че неизвестен мъж е направил опит да отнеме чантата й, след което я ударил в окото. Малко по-късно други шуменци са подали сигнал в полицията за мъж, който блъска вратите на православен храм, и притеснява клиенти в заведение.

Извършителят е установен от намиращия се наблизо полицейски автопатрул. Служителите на реда му разпореждат да спре, но вместо това, Теодор Борисов взима остър камък, който хвърля към един от полицейските служители. След това бяга и скача в канала на коритото на река "Поройна". Следва задържането му и изваждането му от близо четириметровото корито на реката.

Семейство наби полицаи в Приморско

Борисов, известен в Шумен с името Йоско, е осъждан ефективно и условно над 20 пъти за грабежи, кражби, нанасяне на телесни повреди, хулиганство, възпрепятстване на орган на властта, унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

Източник: БТА