Започнаха номинациите за „Спортист на 2015 г. на община Разград“
Започнаха номинациите за „Спортист на 2015 г. на община Разград“ / Радка Минчева, архив

Стартираха номинациите за традиционната класация „Спортист на 2015 г. на община Разград“ – съобщиха от пресцентъра на местната управа.

18 спортни клуба имат право да предложат свои кандидати за четирите категории: „Спортист на годината“, „Отбор на годината“, „Треньор на годината“ и „Най-перспективен млад състезател“. Срокът за това е 4 декември, като към номинациите трябва да бъдат приложени и протоколи от официалните първенства, където са постигнати успехите на спортистите.

Изборът на десетката с най-добрите спортисти ще бъде направен от 7-членна комисия, в която влизат: експертът по спорт в община Разград Валери Бойчев, двама спортни деятели и четирима журналисти. Три са обективните критерии, които дават коефициенти за класиране: най-добро класиране през годината на състезание и възрастовата група, в която участва спортистът; конкурентност – броят състезатели в съответния турнир; олимпийски ли е спортът.

Комисията ще заседава на 9 декември, а на 10 декември на 11 етаж в сградата на община Разград ще е церемонията по обявяване на най-добрите. Те ще получат плакети и парични премии, фондът за това е 1700 лв.