Роднина на пациент ритал санитарка от спешно отделение
Роднина на пациент ритал санитарка от спешно отделение / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Санитарка от спешното отделение на благоевградската болница е била бита тази нощ от придружител на пациент. Нападателят успял да избяга и се издирва от полицията, предаде БГНЕС.

Към 1.30 часа след полунощ линейка докарала в спешното отделение мъж на около 70 години с наранявания, които получил след като паднал от леглото в дома си.

Той е бил прегледан от дежурния лекар и изпратен на скенер. До рентгена го придружила санитарка. Пристигнал синът на дядото. Той тръгнал след санитарката, тикаща носилката с баща му. В асансьора мъжът започнал да удря баща си по главата. На излизане от асансьора сграбчил санитарката за косата и започнал да й блъска главата в стената, след което я ритал. Санитарката се отскубнала от нападателя си и слязла в спешното, където казала, че е нападната. Дежурните натиснали паник-бутона и дошла полицията. Нападателят обаче успял да се измъкне.

Нападателят е задържан от полицията в Благоевград около 10.30 часа тази сутрин. Той е настанен в психиатрия, тъй като се е оказало, че страда от психично заболяване.

Преглед на нападната санитарка не е установил тежки травми, а само натъртвания.

Други новини от Благоевград