Кметът на Сунгурларе елеминира нередовните сметища
Кметът на Сунгурларе елеминира нередовните сметища / faragency.bg
Кметът на Сунгурларе елеминира нередовните сметища
83366
Кметът на Сунгурларе елеминира нередовните сметища
  • Кметът на Сунгурларе елеминира нередовните сметища

През първото тримесичие на 2016 година да бъде решен проблема с нерегламентираните сметища в община Сунгурларе. Те трябва да бъдат елиминирани, а отпадъците да се транспортират до депото в Карбонат. По този приоритет работи кметът инж. Васил Панделиев.
Според последните разпоредби на еко-министерстовото, това е трябвало да се случи до 2016 година.
„От 2014 е имало отчисления към РИОС, които намаляват финансовата тежест върху общинския бюджет. От нашата община обаче не са правени такива. Сега вероятно през 2016 ще получим няколко акта. Надявам се, че проблемът ще бъде решен скоро", поясни кметът на Сунгурларе.
Сред неотложните задачи, той е заложил, освен пренасочването на отпадъците, но и разплащането с доставчици на материал за огрев за неселението.
Натрупаните и ненавременно издължени суми за отопление са част от наследството, оставено от предшественика му - Георги Кенов.
Васил Панделиев седна на кметския стол за втори път, след няколко мандата пауза. Сега обаче, след изискания от него одит стана ясно, че общината е натрупала сериозни дългове. Над 800 000 лева са старите задължения към края на 2015. По думите на инж. Панделиев, най-важното е да се заложи на по-добро управление на финансите, за да бъдат сложени в ред не само старите сметки, но и да се гарантира сигурността на жителите на Сунгурларе с настъпването на по-студените месеци.
Заради изчистването на залъжения към банки и фирми, неговите прогнози са за трудна 2016 година. Убеден е обаче че до началото на лятото новата формула от рационални управленски решения ще започне да дава резултат. За наследството от задължения, с които инж. Панделиев е "запретнал ръкави" за да справи и за основните задачи в началото на 2016, чуйте в звуковия файл: