Панайот Рейзи: Бюджетът за 2016 е балансиран
Панайот Рейзи: Бюджетът за 2016 е балансиран / netinfo
Панайот Рейзи: Бюджетът за 2016 е балансиран
83890
Панайот Рейзи: Бюджетът за 2016 е балансиран
  • Панайот Рейзи: Бюджетът за 2016 е балансиран

Бюджетът, който ви предлагаме да гласувате има три основни задачи, заяви кметът Панайот Рейзи по време на редовното седмо заседание на Общински съвет Созопол. Първо да осигурим спокойствие и сигурност на всички дейности, които общината изпълнява, да приключим с разплащането на реализирани през 2015 обекти и проекти. Третата задача е средства за изработване на проекти, с които Созопол да кандидатстваме по всички отворени оперативни програми, каза още кметът Рейзи. През 2016 Общината ще продължи да кандидатства с проекти по отворените Европейски програми. Основно внимание ще се обърне на ОП за Развитие на селските райони, по която Созопол можем да кандидатства за до 10 млн. евро за асфалтиране на улици в селата.
Бюджетът е 27 млн. лв., от които 4 460411 лв. е държавната субсидия. За реализация на Инвестиционната програма са предвидени близо 5 822 548 лв.
По време на обсъждането кметът Панайот Рейзи отговори на въпрос на общински съветник за разплащането на обектите от миналата година и за кредитите, които Община Созопол е теглила.
Заемите са към Фонд „Флаг" и ПУДООС и са били необходими заради изникнали непредвидени разходи по проекта за Водния цикъл, за възстановяване на щетите от наводненията, за стадиона и при изграждането на двете нови улици в града.
Другият основен момент, за който говори кметът Панайот Рейзи бяха Европейските програми. „ И през тази година ще продължим да кандидатстваме с проекти по отворените Европейски програми, като ще насочим внимание към Оперативната програма за Развитие на селските райони, по която можем да кандидатстваме до 10 млн. евро за асфалтиране на улици в нашите села, заяви кметът и добави, че към момента общинска администрация работи усилено и по няколко проекта по Трансгранично сътрудничество."
За свършеното през 2015, приоритетите през тази година на общинската администрация и кои са трите проекта, които трябва да се случат през следващите четири години, чуйте в звуковия файл от г-н Рейзи: