Варненските социалисти поискаха оставката на правителството
Варненските социалисти поискаха оставката на правителството / Дневник

Градският съвет на БСП във Варна излезе с декларация, в която поиска оставката на правителството, тъй като сегашното управление "става опасно за България".

"През последните месеци държавата ни влезе в поредна черна спирала – деца умират след бой на улицата, бият ги в училищата, убиват и взривяват бизнесмени, ограбват беззащитни възрастни хора, обират банки. Скандалите в съдебната система са ежедневие. Намесата на управляващите е безпрецедентна. Хората, които би трябвало да са лицето на законността, се дебнат един друг с незаконни средства. Вадят се записи и SMS-и. А докато управляващите внасят незаконно детски ваксини и се опитват да пренапишат историята и да заличат паметта българска, Министерството на вътрешните работи е заето да обяснява как се готвят метежи.

Вместо управляващите да правят планове как страната ни да тръгне напред, как да се развива икономиката, за да имат хората работа и спокойствие за бъдещето си, всеки ден в новините ни занимават със собствените си скандали, защото не само не могат, но и не искат да предприемат действия за повишаване стандарта на живот. Могат обаче да вдигат цените на винетките, да въвеждат данък уикенд, да повишават местни данъци и в същото време да продължават с любимото си занимание – рязането на лентички.

Вместо управляващите да направят така, че държавата ни да бъде уважавана от партньорите си в ЕС и по света, защото има позиция и отстоява националните си интереси, те продължават да изпълняват чужди нареждания.

Вместо управляващите да поемат отговорност за действията си, по-скоро бездействия, те си измиват ръцете с една оставка – тази на министъра на образованието. Не че той не трябваше да си отиде заради промяната на учебните програми – отпадането на произведения на български автори и „съжителството по време на турското робство“. Заедно с него обаче трябва да си тръгне цялото правителство, защото тези промени бяха заложени в един лош Закон за образованието, приет на инат.

За малко повече от една година това правителство доказа, че най-доброто, което може да прави, е да сее раздори между различните сектори и организации с цел да отклонява вниманието на обществеността от ежедневните проблеми, които не може да реши.

Нека не позволяваме повече да ни заблуждават, че могат да управляват държавата ни добре, защото е видно, че не могат! Не могат да спрат убийствата по улиците, не могат да осигурят сигурност и спокойствие, не могат да разкрият работни места, не могат да дадат качествено образование на децата ни, не могат да осигурят дори безопасно здравеопазване", се казва в декларацията на варненските социалисти.