55 жители на село Радевци си искат кметския наместник
55 жители на село Радевци си искат кметския наместник / БСП - Габрово

"Дни след местните избори новият кмет на Трявна е освободил кметския наместник на с. Радeвци - Милка Предeлова - Иванова, която заема тази длъжност 24 години", това пише в отворено писмо на пресцентъра на БСП, изпратено до медиите.

"Освобождаването на Пределова обаче е не за "несправяне със задълженията си" или поради други сходни причини, а заради това, че тя е член на политическа партия, различна от тази, която представлява самият настоящ кмет на общината", коментират от социалистическата партия.

55 жители на селото са събрали подписка, която входирали в община Трявна. В придружителното писмо е записано:

"Уважаваме и приемаме политическото волеизлияние на жителите на гр. Трявна. Поздравяваме Ви с победата на скоро изминалите избори за местна власт и пожелаваме успешен и ползотворен мандат.

Не можем обаче да приемем Вашето решение за отстраняване от длъжност на кметския наместник в нашето село. Както може би знаете, г-жа Пределова заема и съответно изпълнява тази длъжност в продължение на 24 години. Нейната длъжност и дейност отдавна са загубили каквато и да е политическа окраска, макар формално тя да е член на друга политическа партия (БСП).

За цялото това време тя безспорно се доказва като грижовен стопанин и управител в поверената й територия. Персоналната й грижа за всеки от жителите, дори за тези които не живеят постоянно в селото, е всеизвестна.

Към нея никой никога не е адресирал оплаквания, не ни е известно да е имало забележки и от страна на общинската управа.
Животът в селото е нормален и спокоен, въпреки типичните за малочислено население място и планински релеф проблеми.

Считаме, че Вашият опит да я отстраните е плод по-скоро на лоша информираност или просто недоразумение. Допускаме, че е възможно да сте подведен, за да се получи подобна компрометираща Ви ситуация".

Към писмото са приложени и подписите и личните данни на 55 постоянно живеещи и имащи имоти в селото.