Ясни победителите в „Пожарникар на годината във Видинско
Ясни победителите в „Пожарникар на годината във Видинско / Десислава Крумова

На тържествена церемония в заседателната зала на ОДМВР-Видин, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението"-Видин, бяха наградени победителите в областния етап на ежегодния Национален конкурс „Пожарникар на годината" за 2015 година. Участниците в конкурса бяха приветствани от Комисар Станислав Генчев-директор на дирекция „Пожарна безопасност" в присъствието на старши комисар Константин Джунински-директор на ОД на МВР-Видин.

В подраздел младши изпълнителски състав, награден с писмена похвала за проявена инициативност и висок професионализъм при изпълнение на служебните задължения е младши експерт Йордан Пламенов Вътов - командир на екип в „Пожарна безопасност"-Кула. Победител в областния етап в подраздел „Младши изпълнителски състав" е младши инспектор Димитър Петров Иванов-водач на специален автомобил I степен и пожарникар в „Пожарна безопасност"-Белоградчик. В категорията „Комплексен победител", комисар Генчев обяви, че „всички служители" на територията на област Видин от службите „Пожарна безопасност" са победители, заради високия професионализъм и трудните обстоятелства, при които работят.

На церемонията беше връчена и награда на ученичката Франческа Васкова Максимова от СОУ„Св. Св. Кирил и Методий"-Видин, чиято рисунка е класирана на второ място, във ІІ категория -„Ученици от специализирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство", ІІ възрастова група - 10-14 години на Националния етап от Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата". На областно ниво в конкурса са участвали 96 рисунки на деца и ученици от пет общини от област Видин, 20 от които са класирани и зпратени за участие в Националния етап на конкурса.