Прокуратурата с допълнителни въпроси за смъртта на Тодор от Враца?
Прокуратурата с допълнителни въпроси за смъртта на Тодор от Враца? / БГНЕС

Прокуратурата възнамерява да възложи отговори на допълнителни въпроси по съдебно-медицинската експертиза на 18-годишния Тодор от Враца, съобщава БНТ.

Целта е да се изясни дали боят над момчето може да провокира заболяването му и да стане причина за внезапната сърдечна и дихателна недостатъчност, както и дали и напрежението при конфликта с братята Иван и Десислав Дамянови може да се е отразило на общото състояние на Тодор.

Петорна експертиза разкри причината за смъртта на Тодор от Враца

18-годишният Тодор Йорданов издъхна на 12 януари след забележка и бой на пътя. За смъртта му бяха задържани братята Иван и Десислав Дамянови. Двамата първоначално бяха обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост вследствие нанасяне на лека телесна повреда. Впоследствие двамата бяха обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди, като прокуратурата направи уговорката, че обвиненията могат да претърпят промяна в зависимост от мнението на експертите. Междувременно двамата братя бяха пуснати под парична гаранция от по 2000 лева.

Случаят с Тодор от Враца се заплита

В огласената в петък експертиза съдебните медици заявяват, че нанесените травми по тялото на момчето не могат да бъдат не са причина за фаталния край. Като причина за смъртта на Тодор беше посочено сърдечно заболяване.

Един от биячите на Тодор: Не съжалявам, той ни нападна

Прокуратурата ще коментира съдебно-медицинската експертиза в понеделник. Очаква се и отговор на въпроса дали ще бъде преформулирано обвинението.

Други новини от Враца