Второ дете е в критично състояние след усложнения от грип в Добрич
Второ дете е в критично състояние след усложнения от грип в Добрич / Sofia Photo Agency, архив

Критично остава състоянието и на второто дете от Центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ в Добрич, което бе прието с грип в добричката болница, съобщиха от здравното заведение. Пред Дарик началникът на Детското отделение в болницата д-р Йовчо Йовев сподели, че остава песимист за състоянието на 13-годишното момиче, което е в много тежко общо състояние и тежи само 12 кг.

Дете почина от грип в Добрич

Починалото от грип снощи в добричката болница 13-годишно момче също е било със забавено физическо развитие, изключително немощно, изтощено, с детска церебрална парализа и затова се е стигнало до фаталния изход, обясни д-р Йовев.

Две деца са в критично състояние след усложнения от грип

Останалите от общо шестте, приети с грип в болницата деца от ЦНСТ, всички от закрития Дом в Крушари, са в добро общо състояние и няма опасност за живота им, информира още д-р Йовев. Той призова родителите да не се поддават на паника и да не спират децата си от училище, защото това само ще забави хода на грипната вълна, но няма да я спре.

„При всяка грипна епидемия умират хора, но те са с намалена защита и имунитет, обикновено с придружаващи заболявания и в тежко общо състояние. Паниката не води до нищо добро, не паника, а грижа за болните е необходима" - подчерта д-р Йовев.

Други новини от Добрич