Германия разследва нацистки танк с надпис Сили за защита от бежанците
Германия разследва нацистки танк с надпис Сили за защита от бежанците / БГНЕС

Германската полиция разследва случай на разпалване на омраза към мигрантите, при който на карнавално шествие се е появила имитация на нацистки танк с надпис "Сили за защита от бежанците", предаде ДПА.

Имитацията на танка - кола с картонена конструкция върху нея, се появила вчера в град Щайнкирхен в окръг Пфафенхофен на провинция Бавария, където 500 човека участвали в традиционни карнавални чествания. На нея също така бил изрисуван черен кръст, напомнящ за емблемата на нацистките бронирани машини.

Недоволен кмет изпрати автобус с бежанци при Ангела Меркел

Полицията е решила да не задържа платформата по време на парада, уважавайки свободата на художествена изява, но е започнала разследване, за да определи дали това може да бъде сметнато за насаждане на омраза.

От векове карнавалните чествания в Германия са удобна възможност за творчески импровизации по адрес на политици и други сили.

Мъж с хитлеристки мустаци и каска със свастика нападна бежанци в Германия

Предишни години на подобни прояви канцлерката Ангела Меркел беше представена с Хитлеров мустак, а руският президент Владимир Путин беше изобразен как показва мускул с формата на Крим.

Няколко германски града, сред които Дюселдорф, Майнц и Есен отмениха планирани за днес паради заради наближаваща буря.

Източник: БТА