Отвориха границата с Гърция на Кулата
Отвориха границата с Гърция на Кулата / БГНЕС, архив

Отвориха границата с Гърция, движението на ГКПП „Кулата-Промахон" е напълно възстановено, предаде агенция „Фокус". В момента се регулира от полицейски служители.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски се договори с български шофьори за вдигане на блокадата. Той заяви, че ще бъде отворена границата за преминаването на всички превозни средства до тяхното изтегляне.

След това трафикът ще започне да се пропуска отново по график.

Министър Московски гарантира на шофьорите, след разговори с гръцката полиция, че ще могат успешно да преминат и няма да бъдат блокирани в Гърция.

Преди да бъде взето окончателното решение, министър Московски каза, че са проведени разговори с български превозвачи, което и най-вероятно е довело до решаването на проблема.

Министърът раздаде на част от българските шофьори визитки като ги приканваше, че при евентуален проблем могат да сигнализират.

Те изразиха притеснението и за бавната обработка на документи, която съществува на българската граница. По думите им, едни и същи документи се проверяват два пъти. Министър Ивайло Московски обеща, че ще изложи техните оплаквания на заседание на Министерски съвет още утре.