Прокуратурата привлече като обвиняем 17-годишния Нурсен за убийството в Кърджали
Прокуратурата привлече като обвиняем 17-годишния Нурсен за убийството в Кърджали / netinfo

Окръжна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем 17-годишния Нурсен Х. от гр. Кърджали, за умишлено убийство – престъпление по чл. 116 ал. 1 т. 9  във връзка с чл. 115 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на ведомството.  Той е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд-Кърджали за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

До момента е установено, че на 8 февруари 2016 г. в гр. Кърджали Нурсен Х. умишлено е умъртвил Михаил Х., на 30 г. от кърджалийското село Петлино.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Кърджали се извършват активни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, предстои да бъдат назначени експертизи и др.

Убийството на 30-годишният Махмуд от с. Петлино беше извършено в понеделник по обяд на уличка до пазара в Кърджали. До тежкото престъпление се стигнало заради вражда между два рода, избухнала заради кражба на булка.

 

17-годишната Силвия, която е братовчедка на обвинения в убийство, била отвлечена на 14 януари. Къде е тя и племенникът на убития, все още не се знае.