Георги Славов: Старите български традиции са извор на здраве и младост!
Георги Славов: Старите български традиции са извор на здраве и младост! / netinfo
Георги Славов: Старите български традиции са извор на здраве и младост!
84243
Георги Славов: Старите български традиции са извор на здраве и младост!
  • Георги Славов: Старите български традиции са извор на здраве и младост!

"Ако върнем в ежедневието си дори само 20% от старите български традиции в храненето , можем да променим начина си на живот и да имаме здраве, младост и добро настроение". Това каза в ефира на Дарик Югоизток Георги Славов. Авторът на системата "Вита рама", който има 35-годишен стаж в лечението, чрез правилно хранене категоричен, че над 80 на сто от хората в днешно време пренебрегват важните процеси на хранене в следствие на което стигат до здравословни проблеми като високо кръвно налягане, диабет, затлъстяване.

"Нашите предци са се хранили с месо няколко пъти годишно, постили са, приемайки храна според сезона и географските ширини, приемали са предимно растителни продукти и на всеки сто дуи в страната са се падали по двама столетници", каза още Славов.
Известният главен специалист-диетолог, ученик и сътрудник на лечителката Лидия Ковачева е категоричен, че за да се храним пълноценно и здравословно не е нужно да гладуваме. Правилното отношение към това, което консумираме обаче трябва да се превърне в постоянен режим.

Цялото интервю с диетолога Георги Славов, можете да чуете тук: