Звездно присъствие на дефилето на Ив Сен Лоран в Лос Анджелис
Звездно присъствие на дефилето на Ив Сен Лоран в Лос Анджелис / Guliver/Getty Images

Звезди на поп музиката и киното присъстваха на предстяването на колекцията на модна къща "Ив Сен Лоран" в зала "Холивуд паладиум" в Лос Анджелис, където живее нейният творчески директор от 2012 г. Еди Слиман, съобщи Франс прес.

Той показа колекцията за мъже за следващия сезон есен/зима на "Ив Сен Лоран", както и част от колекцията за жени 5 дни преди церемонията по връчването на наградите Грами.

Силвестър Сталоун, Лейди Гага и Сам Смит, които са номинирани за тазгодишните награди Оскар, както и певицата Кортни Лав и канадският поп певец Джъстин Бийбър бяха на първия ред.

Кой ще грабне Оскар 2016: Номинациите

През януари френската модна къща оповести, че дефилето, планирано първоначално в рамките на Седмицата на мъжката мода в Париж, ще се състои в САЩ. От "Ив Сен Лоран" поясниха, че представянето на колекцията в "Холивуд паладиум" е своеобразно отдаване на почит към музикалната сцена в Лос Анджелис, където от 2008 г. живее Еди Слиман, чиято естетика в облеклото до голяма степен е повлияна от рок музиката.

Какво облякоха звездите на наградите Златен глобус (СНИМКИ)

Също през януари специализираното издание "Уиминс уеър дейли" отбеляза, че е възможно творческият директор на "Ив Сен Лоран" Слиман да напусне поста си. "Уиминс уеър дейли" цитираше анонимни източници, според които 47-годишният дизайнер и модната къща не са се споразумели за продължаване на договора му. Белгиецът Антони Вакарело се споменаваше като евентуален наследник на Слиман на поста.

Най-големите звезди на Холивуд по червения килим на Оскар 2015 (СНИМКИ)

Еди Слиман, който е с тунизийски и италиански произход, бе творчески директор за колекциите за мъже на известната модна къща до 2000 г., преди да започне да отговаря за колекциите за мъже на "Диор" до 2007 г. и да се върне в "Ив Сен Лоран" през 2012 г.

Източник: БТА