Разградчанин плати за винетка с 20 кг. монети
Разградчанин плати за винетка с 20 кг. монети / Радка Минчева
Разградчанин плати за винетка с 20 кг. монети
84267
Разградчанин плати за винетка с 20 кг. монети
  • Разградчанин плати за винетка с 20 кг. монети

Разградчанин си купи винетка за лекия автомобил с над 20 кг. монети – по 1, 2 и 5 стотинки. 30-годишният Деян Пейчев се извини на служителката, на която се наложи да брои монетите, обясни, че протестът му е срещу геноцида, който се налага над българските граждани.

Един час и 10 минути продължи броенето, още две служителки помагаха на жената, която продава винетки в Областното пътно управление в Разград.

Разградчанин плати за винетка с 20 кг монети
netinfo

Изсипването на стотиците монети пред гишето, в което се продават винетки, започна с извинение и с неочаквана позитивна реакция на Миглена Николова - служителката, която работи там. По подобен начин реагира по-късно и една от повиканите помощнички.

Солидната купчина монети Деян Пейчев събрал за около седмица. Половината на от по 1 стотинка, 30% са по 2, останалите – по 5 стотинки.

Той смята, че определянето на цената от 97 лв. за винетка е неправилно. Според него винетката трябва да е от дата до дата, а не за календарната година, винетката пречи на видимостта на водача, освен това не е справедливо хора, които шофират 1000 км. годишно, да плащат толкова, колкото и тези, които карат хиляди километри.

Много хора помогнали на Пейчев да събере 97 лв. на стотинки.

Деян Пейчев работи като компютърен специалист, преди няколко месеца оглави протеста срещу винетките в Разград, който не се оказа особено многолюден. Често изразява граждански позиции по теми, касаещи обществения живот.

Чуйте още от прикачения звуков файл.

Разградчанин плати за винетка с 20 кг монети
netinfo