Данъчните съобщиха, че са започнали проверка на фирмите на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Проверката била свързана с произхода на средствата за последните сделки, които бяха сключени от фирмите на Пеевски и фамилията му.

Министър Петкова се надява врачанският Химко да заработи

През януари депутатът от ДПС Делян Пеевски стана собственик на фалиралия преди 13 години комбинат "Химко" във Враца. Сделката отново е станала чрез фирмата „НСН Инвестмънт", в която Пеевски държи 90%, а майка му Ирена Кръстева притежава другите 10%.

В началото на годината стана ясно, че Пеевски купува 50% от от търговската верига за електронна и битова техника "Техномаркет".

Пеевски иска да купи дял в Техномаркет"

"Нито аз, нито дружествата, в които имам участие, са уведомявани по надлежния ред за проверка от страна на НАП". Това заяви Делян Пеевски в интервю за Агенция „Фокус".

„Не ми е известно да има такава проверка, защото нито аз, нито дружествата, в които имам участие, са уведомявани по надлежния ред. Но е странно, че проверките на НАП вече се официализират чрез „Медиапул". Това ли е новият говорител на данъчните органи", коментира депутатът.

Той посочи, че е проверяван многократно и подобни действия не го притесняват, защото както личните му доходи, така и приходите на дружествата, в които има участие, са напълно прозрачни и доказани. „По-интересен обаче е въпросът кога НАП със същото усърдие ще провери и бизнесите на Иво Прокопиев например", каза още Делян Пеевски.

Източник: Novanews.bg