Полицаи се отчетоха пред министър Бъчварова
Полицаи се отчетоха пред министър Бъчварова / Пресцентър

Министърът на вътрешните работи и главният секретар Георги Костов присъстваха на годишния отчет на Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Отчетното събрание бе закрито за медиите.

Положените професионални усилия са очевидни, за това говорят и отчетените резултати, заяви министър Бъчварова по време на годишния отчет на дирекцията, информираха от сайта на МВР.

Бъчварова  посочи, че един от приоритетите е противодействието на конвенционалната престъпност - работа, която изисква постоянни  усилия и още по-добра организация.

Вътрешният министър акцентира и върху предизвикателствата, пред които МВР и страната ни са изправени - миграционният натиск и заплахата от радикализация и тероризъм.

Положителна оценка за работата на благоевградските полицаи и постигнатите резултати изказа и главен комисар Георги Костов, който е бивш директор на полицията в Пиринско.

"Считам, че с нашата дейност сме повишили доверието в МВР”, заяви Костов.

Пред състава на дирекцията бяха разяснени и целите на предстоящите структурни промени, които да доведат до по-успешни резултати в борбата с престъпността.

На годишния отчет на дирекцията присъства и кметът на Благоевград Атанас Камбитов, който благодари на служителите за доброто взаимодействие и изрази увереност, че изграждането на видеонаблюдение ще допринесе за постигане на по-високи резултати в съвместната борба с престъпността.