Валс и Медведев разкритикуваха миграционната политика на Меркел
Валс и Медведев разкритикуваха миграционната политика на Меркел / БГНЕС

В дългосрочен план политиката на германския канцлер Ангела Меркел за прием на мигрантите няма да издържи, заяви френският премиер Манюел Валс, цитиран от Франс прес.

В интервю за германската пресгрупа "Фюнке" Валс казва, че миграционната политика на Меркел може да бъде временно оправдана, но в дългосрочен план тя ще стане нетърпима.

Краят на ерата Меркел

Нашият капацитет за прием на мигранти е ограничен. Напрежението в последните седмици в Германия, но и на други места в Европа ни задължава да погледнем ясно на нещата - Европа не може да приеме всички мигранти, идващи от Сирия, Ирак или Африка, каза Валс.

Европа трябва да възобнови контрола по границите си и своята миграционна политика и политика за предоставяне на убежище, добави той.

Демонстрации срещу мигрантите в Европа (ВИДЕО)

Критиките към Германия по миграционния въпрос не секват, отбелязва агенцията. В интервю за германския в. "Ханделсблат" руският премиер Дмитрий Медведев нарече "чисто и просто глупава" европейската политика за прием на мигранти, проповядвана от Меркел. Според руския премиер тази политика се изразявала в "широкото отваряне на европейските врати и покана към всички, които искат да влязат, да го направят".

Германия прие през 2015 г. над 1 милион кандидати за убежище, което породи нарастващи критики срещу Меркел в собствената й страна.

Източник: БТА