Възходът на един министър впечатли Франция
Възходът на един министър впечатли Франция / netinfo

След обявяването на промените във френското правителство мнозина от французите насочиха вниманието си върху шеметния възход на една млада дама, останала досега непозната за обществеността - новият министър на Франция на културата и на комуникациите, пише в. "Фигаро".

Четиридесет и три годишната Одре Азуле замени на поста Фльор Пелрен. Азуле е дъщеря на Андре Азуле, съветник на краля на Мароко. Като дете тя е прекарвала летните ваканции в мароканския кралски дворец. Завършва Националното училище за администрация на Франция (развъдник на политици и административни кадри). Там е била състудентка именно на досегашният министър на културата Пелрен. Азуле има и магистърска степен по бизнес администрация от британско учебно заведение.

Възходът на един министър впечатли Франция
netinfo

След осем години работа в телевизия Си Ен Ен, тя започва работа в Елисейския дворец като съветник по културата и комуникациите на президента Франсоа Оланд. Твърди се, че именно тя е успяла да заведе президента във френски културни обекти като например Лувъра.

Възходът на един министър впечатли Франция
netinfo

Азуле е приближена и на актрисата Жули Гайе, за която се твърдеше, че има връзка с президента. В Елисейския дворец Азуле е отговаряла и за частните прожекции в президентството.

Източник: БТА