19-годишен младеж блудствал и убил бабата в Медникарово
19-годишен младеж блудствал и убил бабата в Медникарово / netinfo

Окръжната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем 19-годишен младеж от гълъбовското село Медникарово за умишлено умъртвяване на възрастна жена, за да прикрие блудство.

На 4 март около 18.00 часа младежът влязъл в дома на 85-годишната жена, която живеела сама. Той я ударил по главата с твърд предмет, блудствал с нея и започнал да я души. На следващия ден пенсионерката е открита мъртва от съседка, която й оказвала помощ в домакинството.

Убиха баба в гълъбовско село

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора е започнало разследване. Извършени са били огледи, аутопсия, взети са ДНК-проби и е била назначена съдебно-медицинска експертиза, която установила, че смъртта не жената е настъпила от удушване.

На 11 март младежът е бил задържан в село Медникарово. Направил е самопризнания пред разследващ полицай в присъствието на адвокат.

С постановление на наблюдаващия прокурор убиецът е задържан за срок от 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Други новини от Стара Загора