България победи Македония във втората си контрола
България победи Македония във втората си контрола / Lap.bg

Българският национален отбор по футбол затвърди доброто си представяне на старта на 2016 г. и записа втора поредна победа. Националите ни се наложиха над Македония в Скопие с 2:0 в контролна среща, дни след като победиха и Португалия.

Отборът-домакин стартира по-активно двубоя и владееше топката през повечето време в началните 25 минути. Създадоха и някои интересни положения пред вратата на Божидар Митрев. В 24-та минута, от първия си корнер, македонците уцелиха и гредата.

След 30-та минута българските национали показаха характер и започнаха също да правят добри атаки.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Скромен интерес за Македония – България в Скопие

Отлична възможност за България се откри в 41-та минута, когато Марселиньо намери Димитър Рангелов по левия фланг, той влезе в наказателното поле и стреля от 6-7 м, но стражът на Македония изби с крак. Последваха няколко възможности за Македония, но нулевото равенство се запази и след час игра.

В 66-та минута Димитър Рангелов откри резултата след страхотна атака. Страхил Попов центрира отдясно, Ивелин Попов с пета вдигна топката и намери Рангелов, който с глава прати топката в далечния ъгъл.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ от футболната среща

Три минути трябваха на Александър Тонев след появата му на терена, за да направи резултата 2:0 в наша полза. В 87-та минута, след още една страхотна атака за България, поредица от точни пасове по земя доведоха топката до Ивайло Чочев отляво в пеналта и той пусна успоредно на голлинията към Тонев, за когото остана само да добави в мрежата.