28-годишният Веселин Калчев е новият председател на социалистите в Братя Даскалови
28-годишният Веселин Калчев е новият председател на социалистите в Братя Даскалови / БСП

Председателят на Младежкото обединение в БСП-Братя Даскалови Веселин Калчев е новият председател на общинската организация. Това стана единодушно на отчетно-изборната конференция на социалистите, която прие доклад за периода 2012-2016г., отчитащ аналитично политическите процеси в партията, общината и страната.

Гости на конференцията бяха депутатът Драгомир Стойнев, член на НС на БСП и Климент Пенчев - областен координатор на МО в БСП. Стойнев поздрави социалистите, дошли с желанието да работят активно и да променят облика на партийната организация.
„За нас е важно да си подадем ръце, да си казваме истината и да се подкрепяме, същевременно да помним миналото, но и да привличаме предприемчивите млади хора", подчерта Стойнев. Той призова поколенията в БСП да изградят здрави мостове помежду си и да достигнат до всеки жител, за да променят и развиват общината с активна лява политика. Стойнев, Корнелия Нинова и Кирил Добрев, са предложенията, които братядаскаловските социалисти гласуваха за председател на НС на БСП.

Конференцията излъчи Васил Самарски, Веселин Калчев и Иван Иванов за делегати на 49-ия Конгрес на БСП. Да са членове на НС на БСП делегатите гласуваха имената на Драгомир Стойнев, Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Васил Самарски, Георги Гьоков, Климент Пенчев, Диана Михалева и Веселин Калчев. За председател на ОПКК бе номинирана Ванелина Арнаудова.

Конференцията реши Общинският съвет на БСП да се състой от 13 души и 7-членен да е съставът на контролната комисия.
Веселин Калчев благодари на делегатите за единодушната подкрепа и за гласуваното доверие. Новият лидер обеща да работи активно и с цялата енергия на младостта си за рестартиране на партийната организация в общината, но чрез пътя на единството и обединението.