Феновете на ЦСКА с протестно шествие преди мача с Берое
Феновете на ЦСКА с протестно шествие преди мача с Берое / БГНЕС, архив

Привърженици на футболен клуб ЦСКА се готвят за протестен митинг преди двубоя с Берое тази вечер. Мачът ще започне в 20.00 ч. на стадион „Българска армия“.

Преди дни запалянковците на червените получиха разрешение за 60-минутен протест в часовете преди футболната среща. Очаква се в този отрязък над 5000 запалянковци да излязат по централните софийски улици. Предварително планираният им маршрут преминава покрай сградата на БФС на улица „Иван Асен II“, ще премине през „Орлов мост“ и ще завърши в подстъпите към стадион „Българска армия“.

Очаква се събитието да бъде подкрепено от редица популярни личности, които симпатизират на армейците. Един от любимците на публиката на ЦСКА от близкото минало Велизар Димитров вече потвърди, че ще подкрепи протеста на „червените“ фенове.

Подробности около футболната среща четете на Gong.bg

„С най-голямо удоволствие ще присъствам на протеста в сряда. На първия протест миналата есен не бях в България, но сега ще бъда на първа линия. Обичам ЦСКА още от дете и винаги ще продължа да помагам с каквото мога“, каза футболистът, цитиран от Gong.bg.

Дни преди двубоя от „Фен клуб Сектор Г“ публикуваха призив към привържениците си за цивилизовано държание и най-вече ограничение на употребата на алкохол. „Сектор „Г“ е място, което гради нрави и се крепи на организацията, нека не си пречим един друг“, написаха от организацията.

Ограничават движението в центъра на столицата заради мача ЦСКА - Берое

Билетите за спортната среща на стадион „Български армия“ бяха изкупени светкавично от привържениците на „червените“дни преди двубоя. Очаква се близо 3000 полицаи да следят за спазването на реда и да осигурят безопасно провеждането на футболния сблъсък.

Въпреки че по време на първия мач в Стара Загора, който завърши в полза на ЦСКА, се стигна до сблъсъци и вандалски прояви на стадиона, от СДВР обясниха, че не очакват днес да има безредици, тъй като са предприети всички необходими мерките по охрана на събитието.

“В деня на мача ще бъдат изградени полицейски контролно-пропускателни пунктове и няма да бъдат допускани лица без билет в радиус от 500 м от стадиона. Няма да бъдат допускани никакви автомобили около територията на „Българска армия“, като всички привърженици с автобуси и автомобили от провинцията, успоредно със Столична община, ще бъдат ескортирани и настанявани до пространството на паркинга на Национален стадион „Васил Левски" (около Сектор Г)”, съобщиха предварително от клуба.