Доброто управление е да живеем смислен и достоен живот, а не да си броим стотинките за хляб
Доброто управление е да живеем смислен и достоен живот, а не да си броим стотинките за хляб / МО БСП

Третата национална отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение в БСП преизбра досегашния лидер Вероника Делибалтова за втори мандат. Тя спечели на провелия се балотаж със 199 гласа пред Стоянка Балова, която получи 154 гласа.

7 делегата от Габрово взеха участие в работата на конференцията. Иван Калчев и Симона Христова бяха избрани за членове в Националния съвет на Младежкото обединение, които се състои от 92 човека.

Конференцията на младежите прие обръщение към управляващите днес и към тези, които искат да управляват утре. В него младите социалисти се обръщат към тях с думите: „Вие идвате на „вълната" на реформите, а запазвате статуквото. Ние искаме прогрес!".

Младежите подчертават, че властимащите разделят обществото ни всеки ден.

„Ние не искаме да се делим на „фили" и „фоби", а да гледаме в една посока, да бъдем заедно в името на националните ни интереси", категорични са от МО в БСП.

В обръщението си младите социалисти подчертават, че доброто управление не е само пресмятането на дефицити, разделянето на образованието на такова за бедни и богати, тегленето на заеми, липсата на защита за националните интереси на европейско ниво и превръщането на президентската институция в пионка.

„За нас доброто управление е да живеем смислен и достоен живот, а не да си броим стотинките за хляб, да мислим как да издържаме децата си, как да платим сметките си или таксата в университета", категорични са младите социалисти.