Все по-малко дни остават до тазгодишното 61-во издание на конкурса Евровизия. Двата полуфинала ще се състоят на 10 и 12 май, а големият победител ще бъде излъчен на 14 май (събота) в шведската столица Стокхолм.

Изпълнители от 42 страни ще излязат на голямата сцена в "Глобен Арена" в Стокхолм, за да изпълнят песните си пред повече от 200 милионна души пред малките екрани по целия свят. За втори път Поли Генова ще представи България на музикалния форум, след няколко години, през които страната ни не се включи в надпреварата.

Песента, която ще представи България на Евровизия (ВИДЕО)

Преглед на световните букмейкърски залози по повод песенния фестивал показва завидна предна позиция на българската песен. Песента на Поли е под №5 сред песните, които могат да детронират от първото място сочения към момента за абсолютен фаворит - руснака Сергей Лазарев с "You are the only one".

Композитори и музикални продуценти на песента на Поли Генова "If life was a crime" са Борислав Миланов и шведите Sebastian Arman и Joacim Bo Persson. Те са част от Symphonics & REDFLY, които имат съвместни проекти с международни звезди като Дженифър Лопес, Шакира, Кели Кларксън и Бритни Спиърс. Самата Поли пък е съавтор на текста на песента.

Предупредиха организаторите на "Евровизия" за риск от терористична атака

Букмейкърите отреждат втора позиция на Франция с композицията J’ai Cherche в изпълнение на Амир. "Звукът на тишината" на Австралия е под №3 в залозите, следвана от песента на страната домакин. Веднага след "If I Were Sorry" на Франс се нарежда и българското предложение - "If Love Was A Crime".

Ден по-рано Поли Генова успя да се изкачи дори до четвърто място в залозите, измествайки от мястото шведа Франс.

Може ли Поли Генова да триумфира на Евровизия 2016 (ВИДЕО)
netinfo

Водещи на Евровизия 2016 ще бъдат миналогодишният победител Монс Зелмерльов и Петра Меде.

Очакванията са, че и тази година организаторите няма допуснат технологични атаки срещу системата за отчитане на телефонните обаждания, каквато защита беше въведена през май 2015 г.

Във Виена по време на финалното отчитане беше направен опит да се дискредитира завършилата под №2 песен на Полина Гагарина "A Million Voices" и всичко това беше в отговор на репресивните гей закони в Русия.

Само преди седмица пък Румъния загуби право да участва в Евровизия, след като румънската обществена телевизия TVR бе изключена от Европейския съюз за радио и телевизия, заради натрупани дългове.