Лов на съкровища във Враца
Лов на съкровища във Враца / Дарик Враца - архив

На 8 май за втора поредна година във Враца ще се проведе Лов на съкровища. Това е популярен тип игра, свързана с разрешаване на загадки, разбиване на шифри и посещаването на различни забележителности. Всяка загадка води състезателите до определено място, на което трябва да се открие следващата загадка или да се изпълни някакво предизвикателство за да получат нова улика. Записването е отворено и става през сайта http://hunt.vratsa.net/, местата са ограничени!

Организатори на събитието са "Враца софтуер общество" с помощта на Иван Стрижев, ТПП Враца и ЕИЦ Европа Директно Враца, а спонсори - фондация Reach for Change. Повече за Лова на съкровища може да видите на сайта http://hunt.vratsa.net/ и във Фейсбук събитието.

Ловът на Съкровище предизвиква интелектуално и физически участниците. Те се научават взаимно да използват силните си страни, да мислят креативно и да действат като екип. Всеки отбор трябва заедно да реши загадките, които трудно се решават самостоятелно. През 2016 г. Лов на съкровища Враца е част от акцията „Харесвам своя роден европейски град". Чиято цел е да насочи вниманието на младите хора и обществеността към „горещи точки", свързани с околната среда, социалното включване, безопасното придвижване, хуманно отношение към животните и др. в града. И да потърсим решения за по-отговорно поведение и отношение.