Чудо! Започва ремонтът на бул. „Васил Кънчов
Чудо! Започва ремонтът на бул. „Васил Кънчов / Община Враца

На заседание на Министерски съвет днес премиерът Бойко Борисов обяви, че се отпускат 6 милиона лева целева субсидия за пълна реконструкция на главен път Е79 (бул. „Васил Кънчов") от входа на Враца до бензиностанция „Лукойл" (кръговото кръстовище), посока Монтана.
Процедурите по избор на изпълнител започват веднага, а ремонтът ще се случи в рамките на 2016 г. Борисов лично се ангажира да бъдат осигурени средства за реконструкция и на втората част от ключовия булевард (от бензиностанция „Лукойл" до Военното поделение), съобщи кметът на Община Враца Калин Каменов.

„Днес беше взето решение от изключителна важност за Община Враца и за цяла Северозападна България. Правителството отпусна 6 млн. лв. за рехабилитация на 8-километрова отсечка, част от международния път Е79, която преминава през Враца.". Това обяви кметът на Община Враца Калин Каменов след края на заседанието на Министерски съвет, на което присъства днес. Средствата, които правителството отпусна, ще бъдат преведени на Агенция „Пътна инфраструктура".

На брифинг пред журналисти Каменов каза още, че пътят не е основно ремонтиран повече от 45 години. Кметът на Община Враца има уверението на правителството, че вторият етап на този важен пътен участък в Северозападна България ще бъде също финансиран в кратки срокове.