Спират движението в центъра заради честванията на Гергьовден
Спират движението в центъра заради честванията на Гергьовден / Live.Varna.bg

Във връзка с честванията на 6-ти май – Ден на храбростта и празник на българската армия, се въвежда временна промяна в организацията на движението в централната част на града. За водосвета на бойните знамена от 9,45 ч. до приключване на мероприятието /около 10,30 ч/, се преустановява движението на автомобили около пл. „Св. Св. Кирил и Методий“; по бул. „Мария Луиза“ – в частта от  пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ до кръстовището с ул. „Шипка“; по бул. „Вл.  Варненчик“  - в отсечката от кръстовището с бул. „Съборни“  до пл. „Св. Св. Кирил и Методий“, както и по бул. „Хр. Ботев“ – от кръстовището с ул. „Кракра“ до кръстовището с ул. „Бачо Киро“.

Заради тържественото шествие от пл. „Св. Св. Кирил и Методий“, по бул. „Мария Луиза“, бул. „Сливница“ до Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 г. от 10.30ч. до около 11ч. ще бъде ограничено движението на автомобили по бул. „Мария Луиза“ - в отсечката от кръстовището с ул. „Шипка“ до пресечката с  бул. „Сливница“ /в платното посока кръстовището с бул. „Цар Освободител“/. Превозни средства няма да се допускат и на кръстовището на бул. „Сливница“ и бул. „Осми Приморски полк“.

Промяна в организацията на движението е предвидена и за 9-ти май във връзка с поклонението  и полагането на венци с военен ритуал на Паметника–портал на Осми Приморски полк по повод 71-годишнината от победата над хитлерофашизма и ритуал по издигане на знамето на Европа по повод Деня на Европа. От 10.45 ч. до 12.00 ч се преустановява движението на автомобили по едното пътно платно / посока сп. Явор/ на бул. „Осми Приморски полк“ - в участъка от кръстовището с бул. „Чаталджа“ до кръстовището с  ул. „Царевец“.

От 11.45 ч. до приключване на мероприятието /около 12.00 ч./, се спира движението на превозни средства по едното платно /посока Община Варна/ на бул. „Осми Приморски полк“ - в участъка от кръстовището с бул. „Чаталджа“ до кръстовището  с  бул. „Сливница“.