Доктор по пристрастяванията трябвало да спасява Принс
Доктор по пристрастяванията трябвало да спасява Принс / Guliver/Getty Images

Специалист по пристрастявания към обезболяващи е бил извикан да прегледа Принс преди музикалната легенда да почине. Това съобщи адвокатът на калифорнийския доктор Хауърд Корнфелд.

Медицинското лице, което лекува хора с пристрастявания към опиоиди, е трябвало да дойде в имението на Принс в Минесота на 22 април - ден, след като музикантът беше открит мъртъв в дома си, заяви адвокат Уилям Маузи.

„Д-р Корнфелд почувства, че мисията му е на живот и смърт. Той със сигурност я чувстваше като нещо спешно", посочи той.

Седем души претендират за наследници на Принс

Корнфелд ръководи клиниката „Възстановяване без прегради" (Recovery Without Walls) в Мил Вали, Калифорния, която предлага лечение от пристрастявания, като в същото време осигурява конфиденциалност на своите пациенти.

„Надявахме се да стабилизираме Принс в Минесота и да го убедим да дойде във „Възстановяване без прегради" в Мил Вали", допълни още адвокатът.

Докторът е освободил голяма част от своя график, след като с него са се свързали представители на Принс. Преди самият той да пристигне в дома на звездата Корнфелд е изпратил там своя син, който също е лекар в болницата, както и местен лекар от Минесота, които да посещават музиканта.

Синът на докторът - Андрю Корнфелд, който е трябвало да окуражи Принс да дойде в Калифорния за лечение, е пристигнал в имението на певеца моменти преди той да бъде обявен за мъртъв. Според Маузи по времето, когато Андрю е пристигнал на мястото и е бил пуснат вътре от сътрудник на Принс, певецът вече е бил в безсъзнание.

На 57 години завинаги си отиде поп-иконата Принс

Синът на д-р Корнфелд е и човекът, който се е обадил на спешния телефон и е повикал линейка. Според адвоката Андрю вече е бил разпитан от полицията , която му е разрешила да се върне в Калифорния.

Принс почина внезапно на 21 април. Въпреки направената аутопсия на звездата няколко дни след това, все още не е известна причината за смъртта му.

Източник: БГНЕС