Найден Зеленогорски: Предсрочни избори няма да има
Найден Зеленогорски: Предсрочни избори няма да има / dariknews.archive

"След конгреса на БСП в неделя е нормално да има преструктуриране в ляво. За мен беше очаквана стъпка, че ще търси единение между БСП и АБВ, но очаквах, че това ще стане в по-дългосрочен период от време". Така съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски коментира оттеглянето на АБВ от управлението.

"Предстоят президентски избори и от тази гледна точка е логично за АБВ да напусне едно правителство, което очевидно има дясноцентристки патриотичен отпечатък, за да могат да търсят възможност да издигнат единна кандидат-президентска двойка и да търсят предсрочни избори за връщане на лявоцентристко правителство. Чувствахме се некомфортно в управлението с лява партия", призна Зеленогорски и посочи, че сега ще могат по-сериозно да формулират социалната си политика.

Вече отиваме към едно изчистване - дясноцентристко патриотично правителство и лявоцентристка опозиция, която иска да стигне до предсрочни избори и да се върне във властта, заяви Найден Зеленогорски.

Той посочи, че по отношение на Изборния кодекс може да се стигне до „златното сечение", след вчерашните разговори между Патриотичния фронт, Реформаторския блок и ГЕРБ.

"Изборният кодекс трябва да бъде поправен. Всичко е технология, свързана с ветото. Продължаваме консултациите и надявам се до ветото вече мнозинството да има изчистени текстове за промени в Изборния кодекс, които да станат факт", каза Зеленогорски.

Той беше категоричен, че предсрочни избори няма да има:
Ние няма да бъдем хората, които ще поднесат на левицата властта на тепсия. /БНР/