Кирил Добрев влиза в екипа на Корнелия Нинова
Кирил Добрев влиза в екипа на Корнелия Нинова / БСП - Габрово

Председателят на БСП Корнелия Нинова определи членовете на новото Изпълнително бюро, което ще ръководи оперативните дейности на партията. Сред членовете на ръководството е Кирил Добрев, народен представител от Габрово.

Конкуренти в битката за председател на БСП със съвместни срещи в Габрово и Трявна

В състава на новоизбраното Изпълнително бюро влизат още Александър Симов, Бриго Аспарухов, Валери Жаблянов, Весела Лечева, Георги Гергов, Деница Златева, Драгомир Стойнев, Илияна Йотова, Калоян Паргов, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Крум Зарков, Радослав Гайдарски и Юрий Асланов.

"Поставям новото Изпълнително бюро на т.нар. изпитателен срок, ще поработим като екип, ще видим възможностите на всеки и допълнително ще предложа заемането на тези постове", коментира Нинова.

Кирил Добрев: В този си вид БСП е изчерпана

Тя не се ангажира колко ще продължи този срок, но посочи, че новите членове на ръководството трябва да покажат организационни умения и способности за изготвяне на алтернативата за развитието на страната.

Единственият заместник-председател в партийното ръководство към момента ще е Стефан Данаилов, на който Нинова благодари, че се е съгласил. Тя обясни, че го е помолила да я коригира, когато греши. В ръководството ще има общо четирима заместник-председатели.