Спортни клубове получиха отличия
Спортни клубове получиха отличия / Община Видин

Спортните клубове „Бдин-Вида“ и „Бъдин – ММА – бойно самбо“ получиха почетни плакети на Община Видин. Наградите взеха старши треньорите на двата клуба – Снежанка Гечева и Любомир Гешев. Отличията връчи кметът на общината Огнян Ценков. На събитието присъстваха и част от състезателите на клубовете. При връчването на плакетите видинският кмет подчерта за пореден път, че ръководният екип на общината е поел ангажимента да осигурява всички необходими възможности, за да може спортът във Видин да се развива, а тези млади хора, които имат талант, да продължат в сферата на високото спортно майсторство.

Състезателките от „Бдин-Вида“ се класират на второ място в България сред 20 отбора в първото издание на Волейболната скаутска лига за момичета, родени през 2002-2003 година. Друга хубава новина е, че волейболистката Мерелин Николова е поканена в националния отбор на България. На срещата бяха и най-малките шампионки от клуба, които на 21 и 22 май защитиха честта на Видин и спечелиха златните медали в София на шампионата за момичета до 12 години.

Двама представители на СК „Бъдин – ММА – бойно самбо“ завоюваха наскоро високи отличия на Балканското първенство по ММА.  Леон Николаев спечели сребърен медал, а Асен Асенов - бронзов. Те се сътезаваха в категориите до 52 и до 56 килограма при юношите.