Българин от чужбина прави щедро дарение
Българин от чужбина прави щедро дарение / Община Монтана

26-годишен българин, които живее и работи в САЩ се връща към родния край на баща си с дарение. Боян Александров ще раздаде 30 компютъра на деца в неравностойно положение от Монтана, Видин, Враца и Плевен.

Боян Александров е програмист и от 10 години живее в САЩ. Според него Интернет дава уникалната възможност на всички буквално да държат знанието, информацията и всички учебници на света в ръцете си. Благодарение на Боян 5 деца от приемни семейства в Монтана получиха персонални компютри. Дарението бе направено в присъствието на кмета на община Монтана Златко Живков.Боян носи името на баща си, които е роден в Монтана.

Българин от чужбина прави щедро дарение
netinfo

Доброто дело на 26-годишния мъж докосна сърцата на 7 деца и техните приемни родители. Едно от тях е Марио. Той е на 15 години. На срещата с Боян го придружаваше неговата приемна майка Красимира Каменова от село Студено буче. Марио е първото дете за което се грижи и вече е сред достойните деца на България. Миналата есен открил захвърлени книги в местността Буковец, край село Студено буче, докато отивал с приятел за риба. Разказал за това на преподавателя си по рисуване Румяна Костова. Тя прибрала книгите и решила да ги реставрира. В процеса станало ясно, че това стари и ценни църковни книги. За постъпката си Марио е номиниран в класацията „Достойни българи годината" и отличен в нея. Любимият предмет на Марио в училище са компютрите. За него подаръкът на Боян е сбъдната мечта.