Калин Каменов: България има нужда от хора като Вас
Калин Каменов: България има нужда от хора като Вас / Община Враца

Кметът на Община Враца Калин Каменов награди победителите в юбилейния XX Национален литературен конкурс  „Живеем в земята на Ботев“.

„Думите, с които сте написали своите творби, докосват толкова магично, че неусетно всеки от нас се замисля върху това, което вие сте споделили като размисли, емоции и чувства. Независимо от това дали ще бъдете наградени в конкурса или не, не преставайте да пишете, защото успява онзи, който не се отказва, онзи, който преследва мечтите си и не се страхува от трудностите. Продължавайте да творите, защото България има нужда от хора като Вас!“. С тези думи кметът на Община Враца Калин Каменов поздрави участниците в конкурса. На награждаването присъстваха още зам.-кметът Петя Долапчиева, експерти от Община Враца, граждани.

След обстойно обсъждане, журито с председател журналистът Марин Ботунски и членове Петя Николаева - ст. експерт по български език и литература в Регионалния инспекторат по образование във Враца и поетесата Яна Кременска определи най-добрите.

В първа възрастова група /V - VIII клас/ в категория „Поезия“ I награда бе присъдена на Йоана Русева от Варна. След нея, в класацията за най-добри поетични произведения, се нареди Радко Василев от Карнобат, следван от Джордж Петров, възпитаник на ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца. I награда  във втора възрастова група /IX-XII клас/ бе присъдена на Николай Тодоров от София. II и III място в категорията „Поезия“ бе за Айтач Талиб от Кърджали и Искрена Петкова от Разград.

Калин Каменов: България има нужда от хора като Вас
netinfo

В категория „Есе“ на I място бе класиран текстът на Александрина Димова от град Пловдив. II място зае есето на Виктория Томова от Варна, а на III място бе класирана Величка Зердашка от Пловдив.

Журито на Националния литературен конкурс  „Живеем в земята на Ботев“ присъди и поощрителни награди на осем ученика. Те бяха за Чавдар Лалов от Плевен, Анжела Наку от град Стражица, Елена Торакова от Петрич, Серхан Хаджиисмаил от град Търговище, Таня Абаджиева от Кърджали, Кристияна от град Варна, Теодор Цветков от Етрополе и Румяна Ромелова от София.

Калин Каменов: България има нужда от хора като Вас
netinfo

 

Специална награда на Министерство на образованието получи Дарена Дилчовска, възпитаничка на СОУ „Христо Ботев“ – Враца. Специалната награда на Националния дворец на децата бе връчена на Чавдар Чанев от Карнобат.

Калин Каменов: България има нужда от хора като Вас
netinfo