Футболен мач в Димитровград и още инициативи за #спасижоро
Футболен мач в Димитровград и още инициативи за #спасижоро / Darik News, архив

Футболни ветерани от Димитровград ще бъдат домакини днес на отбора от гръцкия Комотини в мач-реванш на стадион "Миньор" от 15:15 ч. За димитровградчани на терена ще излязат: Елин Топузаков, Митко Трендафилов, Дончо Донев и Динко Господинов, потвърди президентът на ФК "Димитровград" Ангел Колев. Кметът Иво Димов също ще играе. Очаква се това да направят и треньорът на местния тим Христо Георгиев, Георги Кацарски и др. Треньор на димитровградските ветерани е Трендафил Данев. Гостите от Комотини връщат визитата на димитровградчани, като преди месец срещата в Гърция завърши 1:1.

По време на мача на димитровградския стадион "Миньор" ще бъде поставена кутия за дарения в помощ на 42-годишния журналист Георги Христов, който се нуждае от спешно скъпо лечение в чужбина на стойност 40 000 евро.

Благотворителната кампания #спасижоро, която организират журналистите от област Хасково стартира преди броени дни и вече набира сериозна подкрепа.

Футболен мач в Димитровград и още инициативи за #спасижоро
netinfo

Кутия за дарения в помощ на Жоро ще бъде поставена и при откриване на детската изложба „Първи юни” в Клуба на дейците на културата в Димитровград. В изложбата са включени рисунки и пластики на децата от школите по скулптура и изобразително изкуство, които водят Гроздан Грозев и Йордан Йорданов. Скулпторът Гроздан Грозев, който е председател на КДК в Димитровград и председател на комисията по култура в местния парламент се ангажира след края на изложбата да бъде организиран благотворителен базар с детските творби, а събраните средства да са за каузата #спасижоро.

Футболен мач в Димитровград и още инициативи за #спасижоро
netinfo

Бившият кмет на Харманли Михаил Лисков и групата общински съветници от БСП са сред първите дарители от Града на Белоногата, които се включиха вчера в акцията #спасижоро. Средствата за лечението на журналиста там събира лично зам.-председателят на ОбС Светлана Николова. Сред първите дарители в кампанията бе и харманлиецът Иван Налбантов. Средствата се събираха в Градската градина, а в кампанията и нейната организация се включи и Председателят на Демократичния съюз на жените в Харманли Диляна Комитова. За два часа в първата дарителска кутия в Харманли бяха събрани 255 лева. В Градския парк граждани откликнаха на призива „Да спасим Жоро“, деца пуснаха левчета в кутията с пожеланието: „Чичкото скоро да оздравее“. Пенсионери също не подминаха кутията и дариха скромни суми, но от сърце, разказа Светлана Николова.

 

Следващата дарителска кутия в Харманли ще бъде на финалния концерт на „НЧ Харманли търси талант“. От читалището откликнаха веднага и на концерта ще бъде обявена дарителска акция. Събитието е на 4 юни, 2016 г., от 18 ч., в Градската градина.

Проведох разговор с представител на „Бизнесът за Харманли“ и се надявам от там също да откликнат на призива и да се включат в дарителската инициатива на журналистическата гилдия в Хасково, съобщи още Светлана Николова.

В Хасково акцията също продължава да се развива с нови инициативи. Ансамбъл "Златна Тракия" ще организира благотворителен концерт, заедно с други формации за каузата. Продължава набирането на предмети на изкуството и ръкоделия, които ще бъдат разиграни на благотворителен търг. Сред дарителите досега са художниците- карикатуристи-Борислав Данев-Борку, Живко Тенев-Жисен, фотографите Златко Латев и Янко Найденов, школите „Вале” и „Колорит”, Младежкият център, занаятчии от Хасково и Димитровград. В акцията с една от уникалните си минималистични къщи участва и  Иво Панев. Включва се и фотографът Николай Пандев, който предоставя за благотворителния търг най-знаковата си снимка- кадър на северното сияние в Исландия, публикувана в NATIONAL GEOGRAPHIC- Великобритания.

За дарения банковата сметка е:

ЦКБ АД- клон Хасково

еPay: BIC: CECBBGSF, IBAN: BG67 CECB 9790 1036 0423 00

Набирателна сметка: BIC: CECBBGSF, IBAN: BG29 CECB 9790 4036 0423 00

 

ГЕОРГИ ХРИСТОВ ГЕОРГИЕВ