Младеж в депресия се самоуби, близките обвиняват полицията
Младеж в депресия се самоуби, близките обвиняват полицията / DarikNews.bg, архив

Дни преди да навърши 21 години, Виктор Емануилов се самоубива. Близките му обвиняват полицията в бездействие и искат да знаят дали ще има наказани.

Виктор, който е бил в тежка депресия, прави опит за самоубийство пред очите на сестра си, а след неуспеха, бяга от вкъщи.

На сутринта от Трето районно се обаждат на момичето, че брат му е задържан.

"Отидохме в ареста, оставихме му дрехи, храна...", разказва пред бТВ сестра му Емануела. От полицията отказали на близките да разговарят с Виктор.

За срещата било нужно разрешението на разследващия, но в продължение на четири часа той не отговарял на служебния си телефон. По обед полицаят съобщил на Емануела, че пуснал брат ѝ да се прибира сам.

Младеж се самоуби заради несподелена любов

„В това състояние просто не е трябвало да го пуска, тъй като той може да не се прибере, може да извърши това, което е смятал да прави - да се самоубие", смята Емануела.

Това и става - Виктор е намерен мъртъв в шахта в сграда, на метри от Районното.

По думите на майка му - Антоанета, от полицията са можели да реагират адекватно и да запазят живота му.

„Дори да си измият ръцете с това и да се обадят на неговите близки... или да кажат: „Елате и си го приберете", коментира тя.

От МВР правят вътрешна проверка на действията на служителите си.

Според Ивана Милева - говорител на ОД на МВР-Варна, ще стане ясно дали има пропуски в работата на служителите на реда, едва след като завърши проверката.