15 докладни на сесията, накрая – предложението на Орешкова за събор „Лудогорие“
15 докладни на сесията, накрая – предложението на Орешкова за събор „Лудогорие“ / netinfo

15 са докладните в дневния ред на сесията на Общински съвет-Разград утре, 31 май.

Заседанието започва в 13,30 ч. в залата на 11 етаж на община Разград с две докладни, предложени от общински съветници и завършва с друга докладна от трети общински съветник.

Иво Димитров от РБ е вносител на предложението да се разреши на „Общински пазари“ЕАД да сключи договор за кредит в размер на 600 000 лева за изграждане на нова административно-търговска сграда. Докладната на Радиана Димитрова от ГЕРБ, която е председател на бюджетната комисия, е за одобряване на годишните финансови отчети за 2015 г. на търговските дружества със 100% общинско участие. Независимият общински съветник Милена Орешкова пък предлага поляната на „Пчелина“, на която се организират масови събития, да бъде отдадена за безвъзмездно ползване на 1, 2 и 3 юли за провеждането на Петото издание на Националния фолклорен събор „Лудогорие“.

Кметът д-р Валентин Василев е вносител на пет от докладните, сред тях изменение на Програмата за управление и разпореждане с общински имоти за 2016 г., свързано с откриване на пощенски станции в Ушинци и Просторно.

4 са докладните, които е внесла за разглеждане на майската сесия заместник-кметът Галина Георгиева, а 3 – колегата й Ердинч Хасанов.