Свърхмерки за сигурност на първото дело за престрелката в Слънчев бряг
Свърхмерки за сигурност на първото дело за престрелката в Слънчев бряг / netinfo

Полиция, въоръжена охрана и бронежилетка за единствения до момента с повдигнато обвинение за убийство след стрелбата на 8 юни вечерта в Слънчев бряг - Тодор Славов. При свръх мерки за сигурност 31-годишният мъж влезе в Съдебната палата.
Славов е с повдигнато обвинение за убийството на Александър Алексиев - един от гардовете на Димитър Желязков - Очите, в показна престрелка между 40 души, приближени на Димитър Желязков - Очите и охранители на Божидар Георгиев.
Обвиненият в убийство бе задържан първоначално с прокурорско разпореждане за 72 часа. Съдът трябва да определи следващата му мярка за неотклонение. Според обвинителния акт, 31-годишният мъж е обвинен в убийство, извършено по начин и със средства, опасни за мнозина. Защитата на Славов ще изгради тезата си върху това, че той е действал в условия на неизбежна самоотбрана /самозащита/.
Преди заседанието наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов каза, че към момента по случая със Слънчев бряг не му е известно да са повдигнати обвинения на друг от задържаните. 20 бяха арестувани за 24 часа по закона за МВР. Почти всички обаче вече са освободени.
Бургаската окръжна прокуратура поиска налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" .
Защитата на Славов поиска налагането на по-лека мярка "домашен арест". В 16.40 часа Бургаският окръжен съдия Цвета Попова ще обяви своето решение. 3 куршума са открити в тялото на убития Алексиев, обяви още наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов. Той добави, че не е ясно колко души са стреляли, но свидетелите са много, както и записите от видеокамери.